Brillen

Oogmetingen

Het verbeteren van uw gezichtsvermogen is ons doel. Daarvoor zijn wij een gediplomeerd opticien.

Brillen

Een bril is een verlengstuk van uzelf en moet dan ook voldoen aan de hoogste eisen.

Kinderbrillen

De grootste kinderbrillen collectie van het Noorden

Zonnebrillen

Bescherm uw ogen met de beste kwaliteit zonneglazen.

Brillenglazen

Haarscherp zien draagt bij aan een comfortabel zicht. 

Leesbrillen

Naarmate u ouder wordt, kan de elasticiteit van de ooglens afnemen.

Multifocale glazen

Heeft u nog steeds zowel een aparte leesbril als een ‘gewone’ bril?

Beeldschermbrillen

Wilt u hoog comfort bij uw computer en tablet werkzaamheden?

Oogmetingen bij Koning Optiek

Het verbeteren van uw gezichtsvermogen is ons doel. Daarvoor zijn wij gediplomeerde opticien en zijn we opgeleid om u te helpen en te adviseren.

Om de kwaliteit van uw ogen in kaart te brengen worden allereerst uw ogen gemeten. Naast de traditionele meting gebruiken we moderne apparatuur zoals de refractometer en de cornea-topograaf. Vervolgens is het van belang de oogdruk te meten.

Mocht er aanleiding zijn voor nader onderzoek, dan kunnen wij u doorverwijzen naar de huisarts. Vervolgens bepaalt de huisarts of een bezoek aan een oogarts nodig is. Zowel met huisartsen als met oogartsen hebben wij een goede verstandhouding, waardoor een snelle doorverwijzing in vooral dringende gevallen mogelijk is.

Onze klanten krijgen regelmatig een oproep voor een vrijblijvende controle. Voor een oogmeting kunt u zo even binnenlopen.

 

Brillen algemeen

Wij hebben Heren & Dames brillen van diverse merken.

Wij helpen en adviseren u graag bij het maken van een goede keuze. Onder het genot van een kopje koffie of thee presenteren wij u graag onze uitgebreide collectie monturen.

Wij kijken met u naar kleur, design, pasvorm en prijsklasse. Naast een mooi design brengen onze merken ook kwaliteitsgarantie met zich mee. Voor de nieuwste brillen bent u bij ons aan het juiste adres. Om deze trendy brillen ieder seizoen weer in de winkel te hebben, bezoeken wij beurzen. Daardoor zijn wij dan ook zeer goed op de hoogte van de laatste brilmode.

Loop eens binnen om onze uitgebreide collectie te bekijken.

“Een bril is een verlengstuk van uzelf”

Kinderbrillen

Ook voor kinderbrillen bent u bij ons aan het juiste adres. Het design van de brillen is bepalend voor uw keuze, maar de pasvorm en de kwaliteit is van groot belang. Wij zorgen voor een goed advies en begeleiden u en uw kind van A tot Z. Zo is optimaal comfort in combinatie met een trendy uitstraling gegarandeerd. Uw zoon of dochter zal de bril met plezier gaan dragen!

Met al onze merken bij elkaar hebben we een groot gevarieerd aanbod voor jongens en meisjes: van Baby tot tiener, van kleurrijk en opvallend tot neutraal en volwassen. We besteden veel aandacht aan het samenstellen en up-to-date houden van deze kinder/tiener collectie.

Bij ons zijn de standaard glazen gratis a €65,- p/st tot een sterkte van +/- 6.00 – cyl +2.00 ons advies is boven een sterkte van +/- 3.00 dun geslepen glazen, en dan is er een bijbetaling van € 34,- per glas.

Zonnebrillen

Topmerk Zonnebrillen merk is Maui Jim met de beste gepolariseerde glazen op de markt.

Daarnaast hebben wij wisselende merken zonnebrillen die kwalitatief goed maar ook leuk en trendy zijn, en hiermee bieden wij u de mogelijkheid om voordelig een trendy zonnebril op uw sterkte aan te schaffen.

Kinderogen zijn extra kwetsbaar voor UV-stralen. Al onze kinderzonnebrillen zijn ook voorzien van een goede UV-bescherming.

Loop eens bij ons binnen om onze zonnebrillen te bekijken.

Brillenglazen

Brillenglazen, welke moet ik kiezen?

Haarscherp zien draagt bij aan een comfortabel gevoel. Het is daarom belangrijk dat u een brillenglas kiest dat bij u past. Een criterium om op te letten is wat u overdag doet. Bent u aan het werk, rijdt u regelmatig auto of leest u vaak? De brillenglazen kunnen zo precies op uw ogen afgestemd worden.

Als u een bril nodig hebt voor zowel veraf als dichtbij, dan zijn multifocale glazen de ideale oplossing. Hierin zijn diverse gebieden geslepen die in elkaar overlopen en waarmee u veraf en dichtbij goed kunt zien.

Ook speciaal voor op uw werk zijn er brillenglazen verkrijgbaar. Met uw multifocale bril kunt u het beeldscherm van uw computer niet duidelijk zien en voor een leesbril staat de computer te ver van u vandaan. Beeldscherm/Computer glazen zijn de oplossing hiervoor. Deze glazen corrigeren de ogen op korte en middellange afstand en het leesbereik wordt groter.

Ook ontspiegeling draagt bij aan het kijk- en draagcomfort van uw bril. Hierdoor worden reflecties tot een minimum beperkt. De brillenglazen blijven transparant en helder en bieden beter contrast.

Meekleurende glazen bieden perfect zicht onder alle lichtomstandigheden. Meekleurende glazen passen zich snel aan verschillende lichtomstandigheden aan. Bovendien bieden meekleurende brillenglazen een UV-bescherming van 100 procent.

leesbril

Heeft u een leesbril nodig?

Naarmate u ouder wordt, kan de elasticiteit van de ooglens afnemen. U kunt moeilijker scherpstellen en U krijgt bijvoorbeeld opeens moeite met lezen. We noemen dit verschijnsel ‘Presbyopie’ of ‘ouderdomsverziendheid’. De term ouderdom moet hier overigens wel ruim opgevat worden, want u kunt al zo rond uw veertigste de eerste symptomen vertonen.

Wat zijn die symptomen? U kunt ouderdomsverziendheid herkennen aan moeite met lezen: u kunt letters beter lezen als deze op een armlengte afstand worden gehouden dan dat u het leesmateriaal op normale afstand houdt.

Als u zichzelf hierin herkent, is er geen reden tot paniek. Presbyopie is gelukkig niet ernstig en gemakkelijk te verhelpen met een bril op maat. Wij bezorgen u graag meer leesplezier!

Multifocale brillenglazen

Multifocale brillenglazen: iets voor u?

Heeft u nog steeds zowel een aparte leesbril als een ‘gewone’ bril? Dan is een multifocale bril een handige vervanger voor die twee! Scherp zicht op alle afstanden, zonder van bril te hoeven wisselen.

Een multifocale bril verenigt meerdere sterktes in één glas, waardoor u met uw bril zowel kunt lezen als op alle andere afstanden scherp kunt zien. Door het scherpe zicht in alle afstanden en in alle richtingen kunt u optimaal genieten van de wereld om u heen. Goed nieuws voor lensdragers: er zijn ook multifocale contactlenzen!

Draagt u nog steeds zowel een normale bril als een leesbril of heeft u naast uw contactlenzen eigenlijk een leesbril nodig, laat u dan vrijblijvend informeren over de ruime mogelijkheden van multifocale glazen.

Beeldschermbrillen

Het computer en tablet gebruik is de laatste jaren enorm toegenomen om maar te zwijgen over de moderne telefoons die bijna net zoveel kunnen als de computer thuis.

Heeft u na lang gebruik klachten als: branderige, vermoeide ogen? Misschien last van uw nek?

Doet u alle lichten maar eens uit in de kamer ’s avonds en u ervaart tijdens het kijken wat de ogen qua lichtintensiteit te verduren krijgen! Het scherm geeft zo veel licht af dat de ogen behalve het scherp stellen van de letters en cijfers op het scherm, ook die felheid moeten filteren om het netvlies niet overbelast te laten raken. Wat een fantastisch instrument die ogen van ons.

Het type vage/reële klachten hierboven beschreven kunnen makkelijk optreden bij intensief gebruik van alles wat een scherm heeft. Tegenwoordig zit men gemiddeld makkelijk 4 uur achter een scherm. Al die tijd spannen onze ogen zich dus in om ons comfortabel te laten werken.

Nemen wij daarbij dat na ongeveer ons 40ste levensjaar het scherpstellen van het oog ook langzamerhand vermindert en de zaak is rond. Mensen wringen zich soms in de raarste bochten om scherp te zien. Zelf moet je een bril opzetten en je collega zet juist zijn bril af!

Herkent u dit? Laat u dan bij ons informeren over de mogelijkheden van een beeldschermbril.