Contactlenzen

Contact lenzen

Contactlenzenservice bij Koning Optiek

Contactlenzen service bij Koning Optiek

Voor het uitzoeken van de juiste contactlenzen krijgt u bij Koning Optiek alle gelegenheid. U betaalt pas als u tevreden bent over het resultaat en comfort. Bij uw eerste kennismaking met contactlenzen krijgt u uitgebreide instructie in de winkel.

Klanten die bij ons lenzen afnemen krijgen bij aankoop van een bril 1 enkelvoudig glas gratis ( een enkelvoudige bril is altijd nodig naast contactlenzen).

Contactlenzen, Maandlenzen

Omdat een contactlens direct op uw oog zit, is regelmatige controle van oog en contactlens belangrijk.

Daglenzen

Daglenzen zijn zachte contactlenzen waarvan u iedere dag een nieuw paar in moet doen.

Maandlenzen

De meeste contactlensdragers hebben maandlenzen. Deze zachte lenzen kunt u een maand dragen.

Multifocale lenzen- Maand/ Dag

U bent bij ons ook op het juiste adres voor multifocale dag en maand lenzen.

Harde contactlenzen

Vormvaste of harde lenzen zijn een goede optie als u contactlenzen wilt dragen, ze hebben namelijk veel voordelen.

Torische contactlenzen

Torische lenzen zijn nodig om een cilinderafwijking te corrigeren.

Lenzenvloeistoffen

Voor iedere lens hebben wij een passende lensvloeistof.

Contactlenzen, Maandlenzen

Omdat een contactlens direct op uw oog zit, is regelmatige controle van oog en contactlens belangrijk. Voor harde lenzen is dat één keer per jaar, voor zachte lenzen twee keer per jaar.

Maandlenzen werkt op een Halfjaarlijks Vervangingssysteem. Omdat deze lenzen over het algemeen na een maand vervangen dienen te worden, krijgt u voldoende materiaal mee voor een halfjaar. Eventuele ‘pechlenzen’ worden in dit geval zonder kosten na geleverd om weer gelijk uit te komen. In de 6e draagmaand krijgt u een oproep voor een oog + lens controle en kan er evt een aanpassing worden gedaan voor de volgende 6 maanden.

Daglenzen

Daglenzen zijn zachte contactlenzen waarvan u iedere dag een nieuw paar in moet doen. Voor wie wil wennen aan contactlenzen en graag afwisselt met een bril, zijn dit de ideale lenzen. Een ander voordeel van daglenzen is dat ze heel hygiënisch zijn. U hoeft ze nooit te bewaren en heeft dus geen vloeistof nodig want aan het eind van de draagdag gooit u ze gewoon weg.
Hebt u een torische afwijking- (lenzen met een cylinder)? Of heeft u een leesbril nodig? Ook dat is met daglenzen te corrigeren. Nog een pluspuntje: zachte lenzen wennen snel. Al snel draagt u daglenzen zonder dat u het door heeft.

Maandlenzen

De meeste contactlensdragers hebben maandlenzen.

De meeste contactlensdragers hebben maandlenzen. Deze zachte lenzen kunt u een maand dragen en daarna vervangt u deze voor twee frisse, nieuwe lenzen.

Maandlenzen zijn er in verschillende typen. Zo zijn er multifocale maandlenzen, cilindrische maandlenzen en sferische maandlenzen.

Net als aan daglenzen bent u ook aan maandlenzen snel gewend. Dit komt doordat een zachte lens geen vaste vorm heeft. De lens ligt op het hoornvlies en valt precies over de vorm van uw oog. Een ander voordeel ten opzichte van harde lenzen is dat ze minder gevoelig zijn voor stof en wind. Ook sporten is met maandlenzen geen enkel probleem meer. Bent u benieuwd welke lenzen voor u het beste zijn? We zien u graag bij ons in de winkel.

Multifocale lenzen- Maand/ Dag

U bent bij ons ook op het juiste adres voor multifocale dag en maand lenzen.  Maar: nu bent u boven de veertig en worden uw armen ineens te kort. Nou ja, u krijgt meer moeite met het lezen van de cijfers van uw telefoon, van de lettertjes op het etiket van dat biologische soepje, kortom: niet zoals het moet. Eigenlijk heeft u een leesbril nodig, maar u draagt contactlenzen…

Wat te doen? Al sinds een aantal jaren bestaat de multifocale contactlens, zowel in zachte als in vormvaste materialen. Met deze contactlenzen ziet u op alle afstanden scherp, dus als u zich opmaakt voor de spiegel, maar ook als u een recept leest in de keuken.

Eerlijk is eerlijk, wennen aan multifocale lenzen gaat niet altijd vanzelf. Samen met onze contactlensspecialist gaat u aan de gang. Wij kijken samen naar uw situatie en zoeken de perfecte lens voor u uit.

Harde contactlenzen

Vormvaste of harde lenzen zijn een goede optie als u contactlenzen wilt dragen, ze hebben namelijk veel voordelen ten opzichte van zachte lenzen. Ze hebben de naam minder comfortabel te zijn, maar inmiddels zijn ze al zoveel verbeterd dat dit zeker meevalt. In dit artikel hebben we de voordelen van harde contactlenzen voor u op een rij gezet.

 

  • Het scherpste zicht: met een harde lens ziet u scherper. Deze wordt namelijk speciaal op maat gemaakt voor uw ogen, terwijl zachte lenzen toch vaak nog een standaard vorm hebben.
  • Ook voor moeilijke correcties: als u een simpele plus- of minafwijking heeft, zijn er genoeg zachte lenzen die uw afwijking kunnen corrigeren. Met een moeilijkere correctie is dit vaak niet het geval en dan komt u in aanmerking voor harde lenzen.
  • Hygiënisch: zachte lenzen zijn poreus en nemen vocht op, harde lenzen niet. Voorbeeld: u maakt makkelijker een vlak stuk plastic schoon dan een spons. Hierdoor zijn harde lenzen iets hygiënischer dan zachte maandlenzen die u vaker draagt.
  • Voordeliger: harde contactlenzen gaan veel langer mee, waardoor u goedkoper uit kunt zijn. Ze zijn ook veel minder gevoelig voor beschadigingen.
  • Gezonder: harde lenzen zijn nog net iets beter voor uw ogen dan zachte. Ze drijven namelijk op uw traanvocht, waardoor ze geen direct contact maken met uw ogen.
    Op basis van uw wensen kijken we altijd welke contactlens het best bij uw ogen en uw leven past. Kom langs voor meer informatie!

Torische contactlenzen

Torische lenzen zijn nodig om een cilinderafwijking te corrigeren. Een cilinderafwijking, ook wel astigmatisme genoemd, komt doordat het oog niet precies rond is. Sommige ogen hebben meer de vorm van een rugbybal in plaats van een voetbal. Daardoor zijn de krommingen van het oog niet gelijk en wordt het beeld niet precies op het netvlies afgebeeld. Een dergelijke oogafwijking kunt u uitstekend corrigeren met torische (ook wel cilindrische) lenzen.

Nadat onze contactlensspecialist een aantal tests heeft gedaan, worden er speciaal voor uw ogen zogenoemde torische contactlenzen gemaakt, die twee sterktes combineren. En daarmee krijgt u weer een scherper beeld op uw netvlies. Gewone vormvaste lenzen hebben als voordeel dat ze van zichzelf al een kleine graad van astigmatisme corrigeren. In dat geval heeft u dus geen speciale torische lenzen nodig.

Er is een duidelijk verschil in torische vormvaste en torische zachte lenzen. Torische zachte lenzen hebben een verdikking (of een andere soort van stabilisatie) waardoor de lens stabiel op het oog moet blijven zitten. Echter als de torische zachte lens verdraait, dan wordt de scherpte minder. Torische vormvaste lenzen daarentegen hebben twee verschillende krommingen. Hierdoor stabiliseren ze direct op het oog en zijn ze minder afhankelijk van verdraaiing van de lens. Met torische vormvaste lenzen blijft u dus altijd scherp zien. Uit de oogmeting van onze contactlensspecialist zal blijken of uw ogen torische lenzen nodig hebben.

Lenzenvloeistoffen

Verschillende soorten lenzenvloeistoffen
Er zijn verschillende soorten lenzenvloeistoffen. Deze vloeistof gebruikt u om uw contactlenzen in te bewaren. Erg belangrijk aan lenzenvloeistof is dat er bacteriedodende stoffen in zitten, zo voorkomt u ooginfecties. Wij kunnen u vertellen welke lenzenvloeistof u nodig hebt bij uw lenzen. Wilt u meer informatie, dan geven onze medewerkers u graag advies.

Harde vs. zachte lenzen

Buiten het feit dat zachte lenzen soepeler zijn dan harde (officieel ‘vormstabiele’) contactlenzen, hebben de materialen van beide lenssoorten ook verschillende eigenschappen. Een zachte contactlens is gemaakt van waterabsorberend kunststof en bestaat dus eigenlijk voor een groot deel uit water. Een zachte lens is poreus en neemt de vloeistof waarin het wordt bewaard op.

Lenzenvloeistof is erop gericht om samen te werken met de eigenschappen van uw lens en de samenstelling van vloeistof voor harde of zachte contactlenzen verschilt dan ook erg. U kunt uw vloeistof voor harde lenzen dan ook niet gebruiken voor een zachte contactlens en andersom, want dit kan oogirritatie opleveren of uw lens beschadigen.

Lenzenvloeistof: welke moet ik kiezen? Het antwoord op deze vraag is eigenlijk dat u beter niet zelf kunt kiezen. Welke combinatie het best is, hangt af van het materiaal waarvan de lens gemaakt is, de eigenschappen van uw ogen, de levensduur van de lens en de manier waarop u ze gebruikt. Er zijn dus best veel factoren om rekening mee te houden! U kunt kiezen voor de gemakkelijkste of de goedkoopste oplossing, maar het zijn wel uw ogen. Om vervelende irritaties te voorkomen, raden we u aan om samen met ons te kijken. U bent van harte welkom voor advies over welke lenzenvloeistof het best bij u past!

Oogmetingen bij Koning Optiek

Om de kwaliteit van uw ogen in kaart te brengen worden allereerst uw ogen gemeten. Naast de traditionele meting – het bekende: ‘wordt het beter of slechter’ – gebruiken we moderne apparatuur zoals de refractometer en de cornea-topograaf. Vervolgens is het van belang de oogdruk te meten.

Mocht er aanleiding zijn voor nader onderzoek, dan kunnen wij u doorverwijzen naar de huisarts. Vervolgens bepaalt de huisarts of een bezoek aan een oogarts nodig is. Zowel met huisartsen als met oogartsen heeft Koning Optiek een goede verstandhouding, waardoor een snelle doorverwijzing in vooral dringende gevallen mogelijk is.

Onze klanten krijgen om de twee jaar een oproep voor een vrijblijvende controle. Voor een Oogmeting kunt u zo even binnenlopen.